Ystävysten herkkuruokaa – suomalaista makua kaikille
Seikkailun tiimellyksessä tulee aina nälkä – niin myös Avaruusporo SukraMille ja hänen ystävilleen. Heidän herkkuruokansa eivät ole harvinaisia erikoisuuksia, vaan suomalaista perusruokaa, johon jokainen voi tarttua kotona omasta keittiöstään käsin.
Ajatus on yksinkertainen: herkkuhetki kuuluu kaikille. SukraM-maailma elää ajatuksella equal opportunity – ystävyys, rohkeus ja hyvä maku eivät kysy kukkaroa.
Resepteissä korostuvat helppous, arjen maku ja yhteisöllisyys:
- SukraMin makaroonilaatikko – äidin rakkaudella tehty klassikko
- Tuutin paistettu lohi – yksinkertainen ja terveellinen
- Otson hodarit – helposti muunneltavat ja ilon täyteiset
- Lumi-Nallen spaghetti – pieni ja hauska välipala
- Hallen herkkujuoma – virkistävä sekoitus arjen aineksista
- Pöllön pähkinä-rusinasekoitus – energiaa tiedonetsintään
Näiden reseptien kautta kuka tahansa voi olla osa SukraM-seikkailua – omassa kodissaan, koulussa tai retkellä.

HALLEN HERKKUJUOMA
2-3 annosta:
2 dl vaniljajäätelöä tai kaurajäätelöä
1/2 dl vettä
1 dl mansikoita
1 dl mustikoita
1 banaani
Sulata jäätelöä hieman vaikka mikrossa.
Lisää marjat, banaani ja vesi.
Sekoita tehosekoittimessa n. 1 min.
Kaada kivaan mukiin, lisää pilli ja nautiskele.
SUKRAMIN MAKAROONILAATIKKO
n. 300 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl pippuria
2 rkl tacomaustetta
400 g makaroonia
4 munaa
7 dl maitoa
n. 200g Texmex maustettua juustoraastetta
1. Keitä vettä isossa kattilassa ja lisää veteen tl. suolaa sekä rkl. oliiviöljyä.
2. Lisää kiehuvaan veteen makarooni ja keitä 8 min. Valuta vesi kypsistä makarooneista.
3. Paista jauheliha pannulla ja lisää siihen mausteet.
4. Sekoita paistettu jauheliha ja keitetty makarooni kattilassa. Kaada sekoitus uunivuokaan.
5. Sekoita kulhossa munat ja maito. Kaada sekoitus uunivuokaan makaroonien ja jauhelihan päälle.
6. Lisää lopuksi juustoraaste.
7. Paista n. 175° uunissa 45 min.
8. Nauti lemppari lautaselta lemppari haarukan kanssa.
TUUTIN LOHI
Lohta n. 100-120 g
Appelsiinituorejuustoa
Mozzarella juustoa
1. Aseta lohi uunivuokaan nahka alaspäin.
2. Mausta lohi sitruunapippurilla ja suolalla.
3. Tee pieniä viiltoja lohen päälle ja lisää viiltoihin appelsiinituorejuustoa.
4. Kypsennä n. 175° uunissa n. 30 min.
5. Asettele kivalle lautaselle ja lisää lautasen reunalle mozzarella juustoa.
OTSON HODARIT
Hodari sämpylä
Keitetty nakki
Ketsuppia
Tuorekurkkunauloja
1. Lämmitä hodarisämpylää hieman uunissa (225° 5 min tai mikrossa 20 s.)
2. Laita nakki kiehuvaan veteen 2-5 min.
3. Aseta nakki sämpylän väliin ja lisää reilusti ketsuppia.
4. Leikkaa kurkkutankoja tuorekurkusta.
5. Aseta hauskalle lautaselle ja herkuttele.
LUMI-NALLEN SPAGHETTI
Spaghettia
Suolaa 1 tl
Oliiviöljyä 1 rkl
Tuorekurkkua
1. Laita kattilaan vettä ja lisää suolaa ja oliiviöljyä.
2. Keitä vesi ja lisää kiehuvaan veteen spaghetti. Keitä spaghettia 8 min.
3. Valuta vesi spagettista ja kaada spaghetti takaisin kattilaan.
4. Lisää reilusti voita ja sekoita niin, että voi sulaa.
5. Kaada spaghetti lempiastiaasi ja ota lempi haarukkasi.
6. Viipaloi tuorekurkusta paksuja kiekkoja, asettele ne pikku-lautaselle ja lisää yrttimaustetta.
7. Herkuttele!